Jsme vícemistři závodu družstev atletických přípravek ve Středočeském kraji pro rok 2016!

03.10.2016 19:42

V sobotu 24.9.2016 se konalo finále přeboru družstev atletických přípravek ve Staré boleslavi na stadiónu Emila Zátopka a říčanská atletika byla u toho. Po čtyřech předchozích kolech jsme šli do finále od nuly a závodilo se o všechno. Zastoupení bylo opět 20 říčanskými nadějemi ve dvou družstvech. A jak jsme se s tím po loňském celkově 12. místě poprali?

Děti si vedly skvěle  a áčko obsadilo parádní 2. místo s celkovým součtem 850 b. Uteklo nám jen družstvo z Neratovic, které zvítězilo s 980 b. Za námi však zůstali velké kluby z Příbrami (3 místo, 830 b), dále Stará Boleslav,, A.C. TEPO Kladno, SKP Nymburk a další. Všichni naši závodníci si závody maximálně užili, vytvořily ten pravý tým a navzájem si fandili bez ohledu na to, jestli byli z áčka nebo béčka. Všichni pak byli nakonec odměněni krásným dortem s atletickými motivy, který pro naše mladé atlety připravilo duo paní Lacková a Kovářová. Byla to ta pravá tečka za skvělou reprezentací našeho malého oddílu!

Je na místě poděkovat všem závodníkům, kteří se jednotlivých kol a následně i finále účastnili. Všem děkujeme za výbornou reprezentaci a gratulujeme k prvnímu velkému týmovému úspěchu říčanské atletiky po jejím obnovení v roce 2003. Letos jsme se zase výkonostně posunuli a objevili se nové tváře, které by naše družstvo mohli vést v příštích letech. Nelze však opomenout ani práci trenérů, které naše závodníky trpělivě připravovali a na závodech z nich mačkali nejlepší výkony. Tímto děkujeme zejména Janě Vlčkové, která táhla první tři kola, dále pak Eržice Gartnerové, Janě Cílkové a Viktorovi Drobnému, kteří se podíleli v průběhu a při kolech na konci a ve finále. Stejně tak si zaslouží díky všichni ostatní, kteří jakkoliv pomohli.

Přejme si, aby to nebyl výsledek ojedinělý, ale počátek dalších zlatých časů atletiky v Říčanech. Přejme si, aby tito mladí závodníci v našem oddíle zůstávali a na novém vybaveném stadionu vytvořili stejně dobrou partu ve starších kategoriích - žactvu, dorostu a třeba i v juniorech. Když se pak někdo z těch starších přidá k trenérskému   kolektivu a bude předávat své zkušenosti mladším, dojdeme k cíli - oddílu, který má má tradici. Pojďme do toho! ;)

Výsledky finále přípravek 2016 zde:

výsledky_přípravek_FINÁLE 2016.xls (331 kB)

Fotky ze závodu ve fotogalerii

 

Zpět

Vyhledávání

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode