EVROPSKÉ ATLETICKÉ HRY

06.09.2021 16:16
5. - 6. 9. se konaly jako každoročně již 16. Evropské hry v Brně.
Tento závod je a vždy bude pro naše atlety velká zkušenost, ať už jak se na závodech orientovat, připravit na danou disciplínu, tak i celkový pohled na opravdovou atletickou soutěž se zahraniční konkurencí.
Myslím, že každý, kdo se takového velkého závodu zúčastní, tak bude mít krásné vzpomínky a vždy se sem bude rád vracet.
Výkony v každé kategorii jsou a vždy budou skvělé, protože atmosféra, ta dělá divy.
Pokud se naše atletika vydala do Brna, tak pokaždé o nás bylo slyšet. Je skvělé, že i na tak velkém podniku se naši neztratí a vždy se jejich sebevědomí o kousek zvýší a posílí. A to je jeden z důvodů, proč tento sport děti dělají.
V tomto ročníku se povedlo Karolíně Lackové získat 2 medaile, a to zlatou v kouli výkonem 12,07 m a v oštěpu krásné 3. místo také s osobním rekordem 39,11 m. Potom sice získala nepopulární 4. místo ve skoku dalekém, ale vítězstvím v kvalifikaci s os.r. 543 cm. 
Další krásné 4. místo na 60m získala Lea Bradová v os. r. 8,14 s. a účast ve finále A na 150 m. Výborně si vedl Matěj Kovář na krátkých překážkách, kde se dostal do finále A. A v tomto finále se běžel (neuvěřitelný) národní rekord, který byl ohodnocen jako nejlepší výkon celých her. To je třeba jedna z dalších skvělých zkušeností pro Matěje. Další osobní rekordy si udělali Filip Antoš na 300 m, Eliška Lacková ve výšce, Mája Hanko na 300 m, Vašek Marhoul na 800 m a kdyby se nezranil Patrik Geist, tak věřím, že i ten by sahal minimálně po osobáku.
Byla to tento rok výborná výprava a já doufám, že ten příští rok toho využije větší počet dětí, protože EKAG = osobák.
Děkujeme všem našim atletům, kteří chtějí jít dál a mají nové plány, sny a cíle!!!

Výsledky

EKAG 2021 - video

Dostali jsme v záběrech docela hodně prostoru, ve kterém je vidět mnohaleté snažení. A ano - má to smysl! Zdroj - čt sport
 
Jelikož dlužím fotku našim posledním účastníkům z 15. ročníku, tak přikládám pro krásnou vzpomínku.
Mirek L.
2020:

 

Zpět

Vyhledávání

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode