Hodnocení atletické sezony 2022

01.01.2023 19:31

Nastal ten nejlepší okamžik k tomu, abychom si mohli shrnout sezonu 2022. Začneme hned těmi největšími individuálními úspěchy.

Olivia Greenová dokázala zvítězit v mezinárodním finále Čokoládové tretry, které se konalo v rámci prestižního mítinku Zlatá tretra. Svým časem dokázala v republikových tabulkách své kategorie utéct na trati 300 metrů o celé dvě vteřiny druhé nejrychlejší dívce.

Jak velký úspěch toto byl? Ze středočeského kraje se naposledy povedlo zvítězit na Čokoládové tretře Terezii Táborské z Nehvizd v roce 2016. Ta se letos podívala do finále MS do 17 let v běhu na 200 metrů.

Dalším mezinárodním závodem bylo již tradiční European Kids Athletics Games. Přes 1700 sportovců z 15 států. To je jeden z největších závodů pro kategorii žactva.

Naše atletika z Brna přivezla dvě stříbrné medaile zásluhou Tomáše Bartáka (60 m a 800 m). Čtvrtá místa, jenom velmi těsně za medailí, pak brala Olivia Greenová (skok daleký), Lea Bradová (100 m přek.) a štafeta mix 4 x 300 metrů (Lea Bradová, Eliška Lacková, Štěpán Němec, Patrik Geist). Páté místo necelou vteřinu za medailí zapsala ještě Eliška Lacková (300 m).

Úspěšní jsme byli rovněž na Mistrovství České republiky. Nejblíže medaili byl Vojtěch Šašek, který obsadil skvělé čtvrté místo v desetiboji dorostenců. Šestá místa pak obsadila Lea Bradová v halovém pětiboji starších žákyň a Karolína Lacková ve skoku dalekém dorostenek v hale.

Na krajských přeborech naši atleti sesbírali celkem devět zlatých medailí, deset stříbrných medailí a dvanáct bronzových medailí. To je v nejnabitějším kraji v republice více než slušný počin.

Naše družstva mladších a starších žáků se probojovala do finále A krajského přeboru družstev. Dorostenky pomohly družstvu Nehvizd k účasti na MČR družstev, semifinále ČR družstev pomohli vybojovat dorostenci družstvu Kolína.

Juniorka Lucie Jonáková výrazně pomohla družstvu juniorek Kolína a pravidelně bodovala v ligových soutěžích dospělých.

V roce 2022 bylo přepsáno úctyhodných sto pět oddílových rekordů ve čtrnácti mládežnických kategoriích.

David Beneš



 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode