Jarní atletické závody 2014

18.05.2014 07:29

Malé jubileum Jarních atletických závodů, šlo o 5. ročník, jsme oslavili tradičním vylepšením účastnického rekordu. Nepředpokládali jsme, že děti odradí nepříznivé počasí. V loňském roce bylo počasí velice podobné a přišlo 106 dětí. Letos to bylo dokonce 134 malých atletů a těší nás, že se mezi nimi prezentovalo i 16 žáků a žákyň. Žákovské kategorie tak konečně začínají nabízet zajímavé souboje a medaile není "jen za účast".

K vidění byla celá řada zajímavých výkonů. Padaly nejen osobní, ale i oddílové rekordy. Některým dětem chladné a občas i deštivé počasí snad vůbec nevadí. Nejhodnotnější výkony závodů se vybírají velice obtížně, ale mohou to například být tyto výkony:

Disciplína Atlet Ročník Výkon
sprint přes překážky Karolína Lacková 2006 9,4
Boháč Jan 2005 9,1
Šašková Karolína 2001 11,9
hod kr. míčkem Vlčková Michaela 2003 35,6
Nedvěd Matyáš 2005 29,1
Šašek Vojtěch 2005 28,5
skok daleký Karolína Lacková 2006 343
Kylar Jaromír 1999 477
Hercik Jakub 2003 371

Počasí sice nemá valný vliv na chuť dětí závodit, na nabourání programu závodu však stačí hravě. Již noční déšť podmáčel cílovou rovinku natolik, že zde nebylo možné závodit. Sprinty tak musely být přesunuty na protilehlou rovinku, kde jsou však k dispozici pouze tři dráhy. Běhy na střední trati a štafety musely být zrušeny úplně. Přes snahu organizátorů se nepodařilo zabránit vstupu dětí a rodičů na rozměklou dráhu, takže jsme určitě neuděli velkou radost našemu správci, který se o naše Sokolské hřiště stará velice nadstrandardně. To mohou poznat a ocenit zejména děti našeho atletické oddílu.

Organizaci závodů snad neovlivnila zatím nedokončená přestavba šaten. Snažíme se o zkvalitnění našeho areálu, čemuž budeme věnovat prostor na našich stránkách. Nechceme, aby výsledná podoba Sokolského hřiště byla jen nereálný sen, protože to neděláme pro sebe, ale pro všechny sportovce a především pro naše děti. Doufejme, že co nejdříve dokončíme rekonstrukci šaten a snad se v brzké době dočkáme umělého povrchu na oválu.

Na závěr nelze zapomenout na pomoc rodičů, ať se jednalo o pomoc při přípravě, na jednotlivých stanovištích, při zpracování výsledků, vypisování diplomů nebo zapůjčení stanů. Vážíme si všech, kdo rádi pomohou. Někteří rodiče nám pomáhaji finančními i věcnými dary - dva nové stany nám byly věnovány a vyhlašování medailistů proběhlo na nových stupních vítězů. Děkujeme.

Součástí závodů také poprvé bylo vyhlášení "atletických nadějí" za rok 2013. Jako atletickou nadějí rozumíme děti, které nejen dosahují kvalitních výkonů (oddílové rekordy, medailová umístění), ale prokazují i určité zapálení do atletiky (účast na trénincích a závodech) a výkonnostní postup v jednotlivých letech (meziroční zlepšení). Protože se jednalo o první vyhlášení, rozhodli jsme se mezi atletické naděje vybrat pět dětí: Karolína Lacková (2006), Martina Pelantová (2005), Michaela Vlčková (2003), Matěj Hercik (2006) a Jakub Hercik (2003).

Podrobné výsledky JAZ zde. 

Zpět

Vyhledávání

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode