Krajský přebor mladšího žactva

12.02.2023 19:29

Letošní krajský přebor mladšího žactva bohužel vyšel na začátek našich jarních prázdnin. Tento termín výrazně ovlivnil naši nominaci na toto mistrovství kraje, na kterém se představili pouze Olivia Greenová a Tomáš Barták. Olivia zažila na této akci premiéru. Tomáš už přijel jako ostřílený závodník. Oba dva absolvovali kombinaci disciplín 60 metrů překážek a 150 metrů. Vždy začínali chlapci.

Tomáš ve svém běhu hodně hlídal opakovaný start a z bloků šel jasně poslední. Ztrátu ale brzy dohnal a získal svůj první titul krajského přeborníka s časem 9,43 s. Druhý závodník nedokázal běžel pod deset vteřin.

Chvilku po chlapcích zaklekla do bloků i děvčata. Pro Olivii to byl třetí závod na těchto vysokých překážkách. Osobák 10,72 s znamenal výborné šesté místo. Nad překážkami letos soutěžilo více závodnic, než bývalo zvykem. Celkem jednačtyřicet z celého kraje.

Po delší pauze přišli na řadu běhy na 150 metrů. Tomáš hned v prvním z rozběhů potvrdil roli favorita, když velkým osobákem 19,00 s nechal druhého v cíli za sebou o více než vteřinu. Znamenalo to pro něj druhý titul z krajského mistrovství.

Olivia se opět musela utkat s velkou konkurencí osmdesáti přihlášených závodnic. Tentokrát z toho nebyl osobní rekord, ale čas 21,84 s stačil na hezkou jedenáctou pozici.

Gratulujeme.

David Beneš

Výsledky



 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode