Mistrovství ČR dorostu a juniorů

19.06.2022 09:57
O víkendu 18. - 19. 6. se v Ostravě konal vrchol sezony pro kategorie dorostu a juniorů.
Z neoficiálních zdrojů se v Ostravě linuly hlasy, že za posledních 20 let to byla nejtěžší nominační kritéria k účasti na MČR.
Proto pro naše atlety byla účast na tomto mistrovství obrovským úspěchem, protože výběr se skládal z 16 nejlepších z celé České republiky v každé disciplíně a celého mistrovství se zúčastnilo 140 atletických oddílů.
Za juniorky nás reprezentovala Lucka Jonáková na 1500 m a 3000 m (11. a 7. místo) a v obou disciplínách v osobních rekordech a byla to naše nejúspěšnější atletka na tomto mistrovství.
Za dorostence nás reprezentovali Karolína Lacková ve skoku dalekém a v kouli (NM a 14. místo). V obou disciplínách to bohužel Karolíně moc  nevyšlo podle jejích představ, ale takový sport už je.
Dále nás reprezentoval Kryštof Mandát na 400 m (13. místo) v osobním rekordu a konečně zúročil ty těžké tréninky, jak na soustředění, tak na domácím hřišti. Kryštof má obrovské rezervy a proto ty úspěšnější roky má ještě před sebou.
A poslední náš reprezentant byl Vojta Šašek, který se nominoval na 3 disciplíny a to oštěp, disk a koule (8., 15., 12. místo). Má určitě před sebou také úspěšnější roky, ale Vojta se již skvěle prezentoval na KP a na MČR ve víceboji. Má za sebou už dost závodů, a i když MČR v Ostravě se mu moc nepovedlo, tak Vojta dobře ví, že jsme v půli sezony a možností, jak vylepšit některé výkony bude více než dost.
Všem účastníkům moc děkujeme za úspěch, kterým svojí nominací v Ostravě potvrdili, že patří k tomu nejlepšímu výběru, který v naší republice je.

Výsledky

Mirek L.



 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode