Oddílový pětiboj mladšího žactva

16.05.2023 17:00

V úterý 16. května mělo mladší žactvo možnost absolvovat na domácím stadionu oddílový pětiboj. Někdo si víceboj přišel vyzkoušet, někteří to brali jako přípravu na krajské přebory ve víceboji a někteří dokonce jako možnost kvalifikovat se na Mistrovství ČR. Počasí bylo větrné a chladné. I přesto ale bylo k vidění několik velmi povedených výkonů.

Mladší žáky opanoval Tomáš Barták, který nasbíral v součtu nový oddílový rekord 2305 bodů a zařadil se na průběžné třetí místo letošních republikových tabulek. V rámci průběžných výkonů zaznamenal rovněž posunutí svého oddílového rekordu ve skoku dalekém na 528 cm.

Napínavější souboj byl k vidění mezi žákyněmi. Od startu první disciplíny až do posledních metrů závěrečné osmistovky se o vítězství přetahovala dvojice Olivia Greenová a Elen Cimprichová. Olivia byla rychlejší na překážkách, Elen dál hodila kriketovým míčkem a rychleji zaběhla šedesátku. Olivia zase dál skočila do dálky. Několikabodový souboj tedy měla rozhodnout osmistovka. V ní nakonec více sil našla Olivia a nasbírala 2044 bodů. Druhá Elen měla 2029 bodů. Za zmínku určitě stojí i výkon 1707 bodů třetí Veroniky Dobiášové.

David Beneš

Výsledky

 

Zpět

Vyhledávání

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode