Podzimní říčanský KROS 2016

15.10.2016 11:34

Netradiční a dosud nevídané nedělní dopoledne zažila říčanská Lázeňská louka, když na ní náš atletický oddíl uspořádal dne 2. října běžecký “kros” závod pro děti od 4 do 15 let. Z důvodu rekonstrukce atletické dráhy na sokolském hřišti byl závod náhradou za zrušené podzimní atletické závody – Žákovský atletický den a Sprinterský trojboj.

Trasa závodu vedla částečně po cestách Lázeňské louky, na několika místech museli závodníci zdolat překážky – pytle s listím. Zpestřením pro běžce i diváky pak bylo zdolávání příkopů podél cest (menší závodníci si přeskočili či proběhli jeden suchý příkop před koncem trasy, ti starší měli navíc tři vodní příkopy).

V úvodních slovech před vlastními závody zazněly informace ohledně stavu rekonstrukce “sokoláku” a veřejné sbírkové akce, jejímž prostřednictvím můžete i vy podpořit rekonstrukci atletického stadionu. Marek Holinka jako předseda atletického oddílu pozval všechny na slavnostní otevření zrekonstruovaného stadionu, které se bude konat  na přelomu října a listopadu 2016 – termín bude upřesněn dle vývoje dokončovacích prací.

Hlavním partnerem závodu se stalo město Říčany – přivítali jsme 1. místostarostu JUDr. Zdeňka Hrabu a zastupitele Ing. Miloslava Šmolíka. Dalším hostem byl starosta T. J. Sokol Říčany a Radošovice bratr Ing. Robert Bělohlávek.

Na start závodu se postavilo organizátory nečekaných 171 dětí v pěti kategoriích, vždy dívky a chlapci (do šesté kategorie “starší žactvo” se nepřihlásil žádný závodník). Hrdým vítězům “na bedně” jsme rozdali 30 medailí.

Děkujeme tradičně za občerstvovací stánek Zuzce Šemberové, jejímu manželovi a paní Peškové. Stejně tak patří velký dík všem (nejen?) maminkám za zásoby koláčů a jiných dobrot.

Úspěch celé akce stvrdilo také počasí – dopřálo nám posledních pár hodin babího léta, na poslední tři dekorované medailisty již z nebe spadly první kapky avizující příchod chladného podzimu.

Z průběhu závodů i z ohlasů na ně máme velkou radost. Láká nás představa, že letošní závody, které jsme původně zorganizovali jako náhradu, by se mohly stát 1. ročníkem říčanského městského krosu, který nepochybně v našem městě chybí.

 

Ve fotogalerii přidány fotky ze závodu

Výsledky zde

Zpět

Vyhledávání

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode