Podzimní soustředění na Benecku (27. - 30. 10. 2018)

30.10.2018 18:58

Máme za sebou naše druhé podzimní soustředění na Benecku, tentokrát v horském hotelu Kubát. Vyrazili jsme v sobotu ráno a do úterního poledne, kdy jsme odjížděli zpět domů nám čas strašně rychle ubíhal.

Při příjezdu byla mlha tak hustá, že by se dala krájet, ale než jsme po obědě vyrazili ven, vyčasilo se a odpoledne jsme si užili v přírodě na vzduchu. Bylo poměrně chladno, proto jsme se vrátili trochu dříve a ještě před večeří jsme si trochu zasoutěžili v tělocvičně. Děti byly rozděleny do 4 družstev a první body do soutěže získaly při soutěžích s lanem. Po večeři jsme ještě trochu procvičili mozkové závity. V devět byl každý na pokoji a od 22 bývala večerka. Jídlo, pitný režim, ubytování, personál - nic nemělo chybu.

Sváteční nedělní den, kdy jsme si připomínali vznik ČSR, byl velmi nabitý. Ráno jsme před snídaní za poletování sněhových vloček vyběhli na krátkou rozcvičku. Dopolední trénink provázený stálým sněžím a souvislou sněhovou pokrývkou utekl jako voda a před obědem jsme v malé tělocvičně jestě stihli malý kruhový trénink. Odpoledne se již oteplovalo a sněžení ustalo nebo se měnilo v mrholení. Na odpoledne byla naplánovaná procházka na Žalý, menší děti odtud zamířily zpátky na hotel, větší pokračovaly ještě na Rovinky. Po protažení a večeři přišly ke slovu znovu hry - kvíz na osmičkové roky, trochu kreslení a malinko šikovnosti při nošení mince do hrníčku.

Dopolední program v pondělí se s drobnými obměnami podobal nedělnímu. Jen před obědem jsme si, místo kruháčku, dali soutěž se švihadly. Často jsme házeli šiškami na cíl. V pondělí jsme si při malé procházce zaházeli na vrány - rozdělili jsme nějaké body do soutěže družstev a pospíchali jsme na návštěvu horské služby. Po večeři jsme ještě stihli dvě soutěže a předali jsme diplomy za soutěž družstev a jiné mimořádné výkony.

Protože jsme poslední večerku prodloužili na 22:30, v úterý ráno jsme již nevyběhli a věnovali jsme se balení. Poslední trénink jsme si po snídani ujít nenechali. Letos sice znovu foukalo, ale ne tolik jako loni. S Beneckem jsme se loučili s neuvěřitelnou teplotou a slunečním dnem. Jsme zvědaví, jaké si pro nás Benecko připraví počasí příští rok.

Videa a fotografie na youtube a rajčeti

Zpět

Vyhledávání

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode