Modernizace sokolského hřiště je u konce!

14.04.2017 18:05

Přijďte si knám zaběhat, zaházet, zaskákat, zahrát, uspořádat si své závody, uspořádat si oslavy společně s kamarády pohybem! Naše sokolského hřiště je tu pro všechny malé i velké příznivce sportu! Čím lépe se k němu budeme chovat, tím déle nám vydrží, poslouží a budeme z něj mít radost!

V současnosti se chystá předání staveniště, dělají se drobné zahradnické úpravy a roste tráva :). 22. 4. od 8:00 hod. nám můžete pomoci na jarní brigádě, kdy dokončíme úklid hřiště a provedeme drobné práce (úprava oplocení travnatých dvorců, vlajkový stožár, úprava kolem skladu, odstranění pařezů apod...)

Od počátku května se s jistotou rozběhne původní režim hřiště s přístupem pro všechny oddíly, školy, veřejnost. V rámci května se bude jednat o "zkušební režim", kdy bude třeba MAXIMÁLNĚ RESPEKTOVAT VYMEZENÍ ZÁKAZŮ VSTUPU DO PLOCH S ROSTOUCÍ TRÁVOU".

10.6.2017 od 12:00 Vás  všechny zveme na slavnostní otevření atletického stadionu s bohatým programem! 

V případě zájmu o pronájem hřiště se prosím informujte na adrese info@sokolricany.cz. Vstup veřejnosti, ve větší míře než tomu bylo dosud, řešíme ve spolupráci s městem Říčany a plně se rozběhne od září 2017. Děkujeme za trpělivost!

 

09.4.2017 - Hřiště dostává konečně svojí finální podobu. Je nalajnováno včetně sokolského loga u vstupu a stačí už jen vyběhnout. Kdo byl první? :)

02.4.2017 - Za krásného slunečného počasi zhotovitel obalil veškeré blízké okolí fóliemi a byla stříkáná finální oranžovo - červená povrchová vrstva tartanu. Hřiště se dostává do finální podoby a chybí skoro již jen nalajnovat.

26.3.2017 - Počasí nám přálo a tím mohl být položen polyuretanový povrch ve své základní černé vrstvě za optimálních klimatických podmínek. Situace nahrává tomu, že hřiště bude zpřístupněno již od počátku května.

10.3.2017 - Zhotovitel se po zimě vrací na místo činu a vše spěje k rychlému dokončení. Po dokončovacích pracích zhotovitele v listopadu minulého roku a podzimní brigádě našich členů je hřiště uklizené a práce finišují. Zhotovitel pracuje na drobných nedodělcích, ladí se vstup u brány, byl položen umělý trávník u odrazové stěny a stěna byla natřena. Na hřišti už je navežen materiál na umělý povrch a čeká se pouze na ideálních pár dní.

25.10.2016 - dnes je otázka dokončení stavby vzhledem k předpovědi počasí do konce roku jasná. Počasí nepřeje dodržení správného postupu položení polyuretanového povrchu. Pokud chceme, aby nám vydržel dlouho a zhotovitel se za něj mohl plně zaručit, bude se pokládat až na jaře. Postup nám ještě musí schválit ministerstvo školství. Doufejme, že logika věci a kvalita provedení práce bude pro všechny prioritou. Na hřišti je nyní polžen asfalt a budou se ladit dokončovací práce.

23.10.2016 - teď trochu skok. Jak stavba v září a do poloviny října postupovala pomalu, v druhé polovině je to sprint. Poškozené drenáže jsou vyměněny, dráha včetně obrubníků a žlábků připravena na pokládku asfaltu, probíhají terénní úpravy, pokládky dlažeb, palisáda svahu pod školou v Nerudovce, dělají se zátěžové testy a zkoušky drenážního systému....nepřetržitě padá listí, počasí je sychravé....jak to dopadne s pokládkou polyuretanu, který potřebuje min. 24 hod v kuse teplotu +10 stupňů, sucho bez listí a určitou vlhkost ?

9.10.2016 - déšť není úplně přítelem zemních prací - ze zatáčky u tenisu se stává bahení jezero - tady se bude muset něco předělat O:), natahují se dráty pro osvětlení, k bráně a na budoucí časomíru, dělá se konstrukce na sítě u basketbalového hřiště a nová plocha pro sektor doskočičtě do výšky .....podzim se blíží, termín se blíží

25.9.2016 - najdi 10 rozdílů oproti fotce ze 17.9. :))), ale stále se něco děje :), na druhé straně hřiště už je nový sektor na dálku

17.9.2016 - opět se mění místa deponií :), stále se dělají výkopy a pokládají se drenáže

11.9.2016 - mění se místa deponií - stále se něco málo děje :), dělají se výkopy a pokládají se drenáže

28.8.2016 - postupně se naváží nové štěrkové podloží dráhy, všude jsou deponie materiálu

21.8.2016 - stavba se konečně rozjíždí - obrubníky a původní souvrství dráhy s jílovým podložím pryč, tenisová zeď pryč

3.8.2016 - současný stav opečovávané štěrkové dráhy

Modernizace sokolského hřiště se rozběhla v průběhu měsíce srpna. Na počátku bylo malé zpoždění, ale pevně věříme, že zhotovitel dostojí svých závazků. Hřiště je momentálně nepřístupné, hlavní cvičební prostor zde mají zástupci zhotovitele v zádech se stavební technikou. A jak modernizace probíhá? Pro ty, kteří nemohou vidět na vlastní oči asi takto:

26.3.2017 - Počasí nám přálo a tím mohl být položen polyuretanový povrch ve své základní černé vrstvě za optimálních klimatických podmínek. Situace nahrává tomu, že hřiště bude zpřístupněno již od počátku května.
Zpět

Vyhledávání

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode