Tomáš Barták nedaleko medaile z MČR ve vícebojích

04.06.2023 17:08

První červnový víkend hostil Přerov Mistrovství České republiky ve vícebojích. Tentokrát se z našeho oddílu na tento šampionát probojovali Tomáš Barták a Olivia Greenová. Oba dva mladší žáci, přesto každý v jiné situaci. Olivia chtěla hlavně sbírat cenné zkušenosti, protože patří v této kategorii k těm mladším. Tomáš přijel bojovat o jeden z cenných kovů, ačkoliv tuto pozici mu silně znepříjemnilo zranění, které si přivodil týden před mistrovstvím.

Olivia zahájila celý víceboj osobním rekordem nad překážkami (10,07 s), v hodu kriketovým míčkem se po dvou pokusech mimo výseč zachraňovala pokusem kousek pod hranicí osobního rekordu (25,97 m), šedesátku dokázala zaběhnout setinu za osobákem (8,71 s), ve skoku dalekém přidala svůj druhý nejlepší výkon na dráze (448 cm) a osmistovku zvládla rovněž těsně za svým kariérním maximem (2:44,85 min). V celkovém součtu (2472 bodů) zaostala o 12 bodů za svým osobním maximem a skončila na velmi pěkném 20. místě.

Tomáš vstupoval do první disciplíny, šedesátky překážek, jako nejrychlejší mladší žák republikových tabulek. Svoji formu potvrdil, když dokázal tento výkon (9,26 s) na setinu vyrovnat. Vyrovnat si osobák na centimetr se mu povedlo i v hodu kriketovým míčkem (48,81 m). Lehce za očekáváním však zůstal na hladké šedesátce (8,26 s) a v dálce (491 cm), kde se mu bohužel nepodařil ani jeden pokus. Na závěrečné osmistovce (2:29,64 min) už bylo vidět, že ho zranění hodně limituje. I tak dokázal v celkovém součtu bodů (2336 bodů) překonat svůj osobní rekord a dokončit víceboj na výborném šestém místě.

David Beneš

Výsledky

 

Zpět

Vyhledávání

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode