Vítězka Čokoládové tretry 2022 je z Říčan

31.05.2022 09:22

Olivii Greenovou čekaly 30. a 31. května perné dny. Tato naše atletka si vyzkoušela formát velkých mítinků, a to včetně rozcvičovacího stadionu či svolavatelny. Kdo sledoval naše předchozí příspěvky, možná zaregistroval, že se Olivia v březnu ve Vyškově kvalifikovala do semifinále Čokoládové tretry v běhu na 300 m. Jak čas ukázal, ve Vyškově zaběhla nejrychlejší čas ze všech základních kol na území ČR. Ještě na ni však čekaly soupeřky ze Slovenska, které naběhaly rychlé časy ve slovenském finále.

V pondělí 30. května běžela Olivie semifinále, ve kterém měla jasný cíl, postoupit do úterního finále. S chladnou hlavou a jasnou vidinou postupu suverénně rozběhla hned první z rozběhů. Ten se jí podařilo vyhrát ve velkém osobním rekordu a nikdo ze soupeřek ji už nedokázal překonat. Druhá závodnice v cíli ztrácela téměř vteřinu.

O den později už šlo do tuhého. V úterý se v rámci programu Zlaté tretry konalo rovněž finále Čokoládové tretry, na které Olivii přijela fandit třicítka atletů, trenérů a rodičů z Říčan. A za to všem moc děkujeme!

Za rychle se plnících tribun ostravského atletického stadionu Olivia do finále vstoupila v úplně stejné formě jako do semifinále. Velice rychle dokázala smazat hendikepy na závodnice ve vnějších drahách a po výběhu zatáčky jasně vedla. V cíli jí z náskoku zbylo půl vteřiny a naprosto neuvěřitelně se tak popasovala s velkým tlakem favoritky. Opět si vylepšila osobní rekord na 45,72 s. Olivii už nikdo nesebere to, že je vítězkou Čokoládové tretry v běhu na 300 metrů. A to je fantastické.

Kdo z našich atletů navíc může říci, že absolvoval rozcvičku se sestrami Velďákovými, byl v jednu chvíli na atletické dráze s Tinou Šutejovou, Sarou Kolakovou, Nikolou Ogrodníkovou či Richardem Kiltym a cenu mu předával Jan Železný? A to je pouze malý zlomek hvězd, které se na Tretře objevily. Atletika Říčany v Ostravě rozhodně zanechala velkou stopu.

Olivii posíláme veliké gratulace.

David Beneš

Výsledky, video (záznam závodu v čase 2:45), fotogalerie čokoládové tretry 2022

 

Zpět

Vyhledávání

© 2016 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode